Dipper Parmezaan
DIPPER PARMEZAAN
Gebruik: Dosering: 1-1.5 :5 te vermengen met bijvoorbeeld olijfolie, mayonaise, kwark, crème fraîche of boter.
Ingrediënten: zout, knoflook, uien, paneermeel (tarwe), dextrose, peterselie, rozemarijn, oregano, peper zwart, kurkuma, gistextract, melkpoeder, parmezaanse KAASpoeder
Niet alleen is onze Dipper Parmezaan overheerlijk, maar het is ook veelzijdig in gebruik. Perfect als dip voor knapperige groenten, broodstengels of nacho's, maar ook als smaakmaker in pastasauzen of als topping op gegrilde gerechten.
Wacht niet langer! Maak iets lekkers met deze Dipper Parmezaan. Verwen jezelf en verras je gasten met deze smaakvolle traktatie.
Allergenen/voedingswaarden per 100 gram
· Eiwit: 49,86 gram
· Vet: 28,93 gram
· Verzadigd vet: 0,47 gram
· Onverzadigd vet: 0,99 gram
· Koolhydraten: 50,96 gram
· Suikers: 7,20 gram
· Vezels: 7,13 gram
· Zout: 31 gram
· Natrium: 1256 mg
· Energetische waarde: 652,89 Kcal 2731,69 KJ gram
· Allergenen: Glutenbevattende granen, Melk*
* De producten worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt worden. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.
Gegrilde kip met de Dipper Parmezaan
Deze gegrilde kip met de Dipper Parmezaan is heerlijk knapperig van buiten en sappig van binnen. De Dipper Parmezaan zorgt voor een heerlijke hartige smaak die perfect past bij de kip.
Ingredienten:
4 kipfilets
2 eetlepels Dipper Parmezaan
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
Sap van 1 citroen
Peterselie, gehakt voor garnering
Bereidingswijze:
1. Verwarm de grill voor op de middelste stand.
2. Meng de Dipper Parmezaan, knoflook, olijfolie, zout, zwarte peper en citroensap in een kleine kom.
3. Leg de kipfilets op een snijplank en gebruik een vleeshamer om de kipfilets voorzichtig plat te slaan tot een gelijkmatige dikte van ongeveer 1 cm.
4. Bestrijk beide kanten van de kipfilets met het kruidenmengsel.
5. Plaats de kipfilets op de bakplaat en gril ze gedurende 5-6 minuten per kant of tot de kip volledig gaar is en een kerntemperatuur van 75°C heeft bereikt.
6. Haal de kipfilets van de bakkplaat en laat ze 5 minuten rusten alvorens ze te serveren.
7. Garneer de kipfilets met gehakte peterselie en serveer ze warm.
De beste dip voor groente
Heb je zin in een heerlijke en snelle snack? We hebben een recept wat je binnen 5 minuten klaar kan maken. Nog nooit heb je zo snel kunnen genieten van niet alleen een lekkere maar ook een gezond tussendoortje. Het meeste werk zit hem in het kiezen welke groenten je wilt gebruiken. Het makkelijke aan deze dip is dat je je geen zorgen hoeft te maken om welke kruiden je allemaal wilt toevoegen want alles zit al in onze mix.
Mijn favoriete groenten om mee te dippen
Bij deze dip voor groente passen zoveel heerlijke variaties aan groenten, dit zijn mijn 3 favorieten manieren om de dip voor groente te serveren:
- Het simpelste en snelste wat je op tafel kan zetten is natuurlijk rauwkost. Perfect voor deze dip. Mijn favoriete rauwe groenten voor deze dip zijn: witlof, broccoli, radijsjes, komkommer, paprika en verschillende kleuren worteltjes. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten te wassen, eventueel te snijden, het sausje in elkaar flansen en alles op een bord te doen.
- Misschien is dit toch wel mijn favoriete manier van groenten snacken. Chips maken! Wat je doet is; je schaaft groenten zoals bieten, wortels en aardappelen met een mandoline tot je hele fijne plakjes hebt. Die bak je krokant in de oven. Heerlijke en gezonde chipjes. Heb je geen mandoline? Je kan ook heerlijke groenten chips maken met bijvoorbeeld bloemkool of kikkererwten.
Hoe doe je dat:
1. Doe de schijfjes in een kom, giet er wat olie over en hussel goed door elkaar zodat alle schijfjes een dun laagje olie krijgen. Leg de plakjes los van elkaar op een bakplaat en bak gedurende 30 minuten in een op 140 °C hete lucht verwarmde oven. Keer de chips halverwege een eer zodat ze aan alle kanten goed drogen. Open tussentijds de oven een paar keer om het vocht te laten ontsnappen.
Tip: sommige chips/groenten drogen sneller dan andere. Kijk wat er gebeurt en haal die eerder uit de oven of bak de anderen wat langer.
2. Stort de chips op een bord met keukenpapier en laat afkoelen en krokant worden. Naar smaak kan je ze direct na het uit de oven halen kruiden met zout en/of andere smaakmakers.
Tips:
Ø gebruik twee bakplaten tegelijk, zo kan je meer chips in één keer bakken.
Ø Luchtdicht afgesloten zijn de chips prima houdbaar. Zijn ze toch wat zacht geworden? Droog ze dan nog even in een op 100 °C hete lucht voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!!

26 juli Jaarmarkt Ingen
Op zaterdag 26 juli wordt de jaarmarkt in Ingen gehouden.
Wij zijn er dit jaar bij!
Deze ontzettend gezellige markt wordt van 12 tot 20 u gehouden.

2 augustus Jaarmarkt Noordeloos
Op zaterdag 2 augustus wordt de traditionele Jaarmarkt van Noordeloos weer gehouden!
Van 9 tot 17 u is het feest in Noordeloos!

Caption
24 augustus Wijk bij Duurstede
Op zondag 24 augustus wordt de gezellige Trotsmarkt in Wijk bij Duurstede gehouden.
De markt is van 11 tot 17 u in het centrum.

13 september Elburg
Op zaterdag 13 september wordt in Elburg de sfeervolle Bottermarkt gehouden.
De markt is van 10 tot 17u in het centrum.