Dipper Mediterranee

DIPPER MEDITERRANEE

Gebruik: Dosering: 1-1.5 :5 te vermengen met bijvoorbeeld olijfolie, mayonaise, kwark, crème fraîche of boter.

 

Ingrediënten: dextrose, zout, rozemarijn, tijm, paprika, kurkuma, lavas, oregano, bouillonpoeder(suiker, zetmeel, zonnebloemolie, aroma, knoflook, ui, peper wit, koriander)

 

Deze heerlijke Mediterranee dipper meng je bijvoorbeeld met olijfolie, mayonaise, kwark, crème fraîche of boter. Lekker bij brood of voor het kruiden van vis, vlees, gevogelte of rijstschotels.

Allergenen/voedingswaarden per 100 gram

·        Eiwit: 3,2 gram

·        Vet: 4,8 gram

·        Verzadigd vet: 0,8 gram

·        Onverzadigd vet: 0,9 gram

·        Koolhydraten: 52 gram

·        Suikers: 43 gram

·        Vezels: 0 gram

·        Zout: 3,2 gram

·        Natrium: 1280 mg

·        Energetische waarde: 276 Kcal 1166 KJ gram

·        Allergenen: Glutenbevattende granen*

* De ingrediënten worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt worden. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.

Recept idee:

 

Ingredienten:

150 gram roomkaas

2 eetlepels Griekse yoghurt

1 eetlepel Dipper Mediterranee

1 teentje knoflook, geperst

Eventueel peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

 

Haal de roomkaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Meng in een kom de roomkaas, Griekse yoghurt, Dipper Mediterranee, geperste knoflook, zout en peper.

Mix alles goed door elkaar tot het een gladde massa is.

 

Plaats de dip in een serveerschaaltje en garneer eventueel met een scheutje olijfolie en extra kruiden naar smaak.

 

Serveer de dip met stukjes groente, brood of crackers.

 

De beste dip voor groente

Heb je zin in een heerlijke en snelle snack? We hebben een recept wat je binnen 5 minuten klaar kan maken. Nog nooit heb je zo snel kunnen genieten van niet alleen een lekkere maar ook een gezond tussendoortje. Het meeste werk zit hem in het kiezen welke groenten je wilt gebruiken. Het makkelijke aan deze dip is dat je je geen zorgen hoeft te maken om welke kruiden je allemaal wilt toevoegen want alles zit al in onze mix.



 

Mijn favoriete groenten om mee te dippen

Bij deze dip voor groente passen zoveel heerlijke variaties aan groenten, dit zijn mijn 3 favorieten manieren om de dip voor groente te serveren:

  1. Het simpelste en snelste wat je op tafel kan zetten is natuurlijk rauwkost. Perfect voor deze dip. Mijn favoriete rauwe groenten voor deze dip zijn: witlof, broccoli, radijsjes, komkommer, paprika en verschillende kleuren worteltjes. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten te wassen, eventueel te snijden, het sausje in elkaar flansen en alles op een bord te doen.

 

  1. Misschien is dit toch wel mijn favoriete manier van groenten snacken. Chips maken! Wat je doet is; je schaaft groenten zoals bieten, wortels en aardappelen met een mandoline tot je hele fijne plakjes hebt. Die bak je krokant in de oven. Heerlijke en gezonde chipjes. Heb je geen mandoline? Je kan ook heerlijke groenten chips maken met bijvoorbeeld bloemkool of kikkererwten.

 

Hoe doe je dat:

1.      Doe de schijfjes in een kom, giet er wat olie over en hussel goed door elkaar zodat alle schijfjes een dun laagje olie krijgen. Leg de plakjes los van elkaar op een bakplaat en bak gedurende 30 minuten in een op 140 °C hete lucht verwarmde oven. Keer de chips halverwege een eer zodat ze aan alle kanten goed drogen. Open tussentijds de oven een paar keer om het vocht te laten ontsnappen.

Tip: sommige chips/groenten drogen sneller dan andere. Kijk wat er gebeurt en haal die eerder uit de oven of bak de anderen wat langer.

2.     Stort de chips op een bord met keukenpapier en laat afkoelen en krokant worden. Naar smaak kan je ze direct na het uit de oven halen kruiden met zout en/of andere smaakmakers.

 

Tips:

Ø  gebruik twee bakplaten tegelijk, zo kan je meer chips in één keer bakken.

Ø  Luchtdicht afgesloten zijn de chips prima houdbaar. Zijn ze toch wat zacht geworden? Droog ze dan nog even in een op 100 °C hete lucht voorverwarmde oven.

 

Eet smakelijk!!

26 juli Jaarmarkt Ingen

Op zaterdag 26 juli wordt de jaarmarkt in Ingen gehouden.

Wij zijn er dit jaar bij!

Deze ontzettend gezellige markt wordt van 12 tot 20 u gehouden.

2 augustus Jaarmarkt Noordeloos

Op zaterdag 2 augustus wordt de traditionele Jaarmarkt van Noordeloos weer gehouden!

Van 9 tot 17 u is het feest in Noordeloos!

Caption

24 augustus Wijk bij Duurstede

Op zondag 24 augustus wordt de gezellige Trotsmarkt in Wijk bij Duurstede gehouden.

De markt is van 11 tot 17 u in het centrum.

13 september Elburg

Op zaterdag 13 september wordt in Elburg de sfeervolle Bottermarkt gehouden.

De markt is van 10 tot 17u in het centrum.