Mulligatawny Soup
Mulligatawny Soup
Deze verpakking is goed voor zo'n 4 goedgevulde kommen soep.
De ingrediënten die dikgedrukt zijn, "moeten" nog toegevoegd worden. Uiteraard moet je niets, maar het komt de smaak wel ten goede. ;-)
Let op! Verpakkingen met een THT-stempel tot 30 juni 2025 zijn niet vegetarisch. Daarna is het recept aangepast en verpakkingen met een THT-stempel vanaf 1 juli 2025 zijn wel vegetarisch.
Deze soep is glutenvrij.
Bereidingswijze:
1) Bak in een grote pan 250 gr kipfilet bruin en voeg 100 gr gesnipperde ui toe
2) Voeg de inhoud van de verpakking, 1500 ml water, 150 gr in stukjes gesneden winterwortel en 50 gr in stukjes gesneden bleekselderij toe. Breng aan de kook en laat 1½ uur zachtjes koken met de deksel op de pan
3) Voeg 20 min voor het opdienen een in stukjes gesneden zure appel toe (bijv. granny smith of goudreinet)
4) Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Optie: maak de soep dikker en minder pittig met kokosmelk.
Je kan de kip vervangen door garnalen, deze zo’n 5 min voor het eind toevoegen.
Eet smakelijk!!
Ingrediënten: rijst, erwten, linzen, bonen, cashewnoten, soepgroenten, bouillon, kruiden, specerijen
Allergenen: noten, soja, eiwit. Kan sporen van pinda’s bevatten.
Omdat we geen E-nummers toevoegen kan het zijn dat de bouillon (wat) hard is geworden. Dit doet niets met de smaak. Even goed roeren wanneer je de verpakking aan het water toevoegd.